Lees hieronder welke bands allemaal mee hebben gedaan aan de Wraak van Salland 2017! Wil je meer weten over de band? Klik op de afbeelding en je komt terecht op de website van de band.

 

 

Gentlemen

GentlemenStevige rock met blues, pop en singer/songwriter invloeden. Zo is de muziek van Gentlemen te omschrijven. Of ze nou een potentiële hit spelen of een zware ballad er door knallen, de muziek blijft altijd overeind staan.

Naast een strakke ritmesectie valt de geweldige sound van de gitarist op. Plaats daar een energieke zanger/gitarist voor, met een eigen stemgeluid waar menig vrouw zwakke knieën van krijgt, en je hebt een goed beeld van deze 4-mans formatie uit Zwolle.

Gentlemen is in 2013 opgericht. Na een aantal wijzigingen in de bezetting is de band uitgegroeid tot de Gentlemen van vandaag met Dennis (zang/gitaar), Arjen (gitaar), Julian (bas) en Stefan (drums).

 

 

 

New River Coalfield

De stevig in de Sallandse zandgrond gewortelde rockband New River Coalfield is rocking the stage. De driemansformatie, hoorbaar beïnvloed door de grote rocktrio’s uit de muziekgeschiedenis, heeft de afgelopen periode volop gewerkt aan het uitbreiden en perfectioneren van hun setlist, die nu bestaat uit ruim een dozijn eigen nummers. Het afgelopen jaar heeft New River Coalfield zich live al aardig laten zien met optredens bij o.a. Hedon Zwolle, De Wraak van Salland en Lil’Hill Festival. De komende periode wil de band, met in de kontzak een in 2015 in de Amsterdamse studio Split Second Sound opgenomen EP, vol gas doorgaan met het spelen op zoveel mogelijk podia voor zoveel mogelijk mensen. De 5 tracks tellende EP is een gevarieerde greep uit het repertoire en maakt duidelijk waarmee de band de wereld wil laten kennismaken.
De sound van New River Coalfield kenmerkt zich door het stevige gitaargeluid op het robuuste fundament van drums en bas. Catchy songs, maar de melancholie toch nooit ver weg. Verder speelt de band met meerstemmige zang, wisselende maatsoorten, timing en dynamiek.
De teksten vinden hun oorsprong in zaken die de band bezighouden, waarbij onder andere persoonlijk leed, historische onderwerpen en maatschappelijke thema’s de inspiratiebronnen vormen voor de nummers.
New River Coalfield bestaat uit Bart Kemper, Arno Bosman en Teun Marsman. Alle drie hebben ze voornamelijk in de regio aardig aan de weg getimmerd in bands als Gener-C, Cafebar 401 en Swamp Nouveau. Met New River Coalfield zijn van plan om de komende tijd, naast het creëren van meer nieuwe nummers, zich op de podia van zo veel mogelijk zalen en festivals te laten zien

 

PremiuM

If you wanna rock…call PremiuM!

Rockcoverband PremiuM is ontstaan in 1999 en heeft in diverse samenstellingen al flink aan de weg getimmerd. Wij spelen uitsluitend rockcovers, van stevige classic rock tot actuele rocksongs. Voor ieder wat wils dus!

Wij voelen ons het meest thuis in de kroeg of op een buitenpodium. Op bruiloften zul je ons niet snel vinden. Plezier maken en uit ons dak gaan op het podium, dat is waar wij voor staan!

Op onze site vind je onze agenda, het laatste nieuws en foto -en videomateriaal!

Hopelijk tot snel bij een optreden van PremiuM!

 

 

The Pitt

Coverband-The-Pitt
The Pitt is een energieke 5 mans coverband uit de regio Zutphen-Eibergen. De band speelt merendeels bekende rock en pop nummers vanaf de jaren zestig tot en met heden, onder meer van The Rolling Stones, TheKinks, Eric Clapton, Golden Earring, ZZ Top etc.
Opgericht eind 2012 en na wat wisselingen in de bezetting, speelt de band vanaf november 2015 in de huidige samenstelling met zanger Caro Janischka, drummer Dyon Wiegerinck, basgitarist Hans Koeman en de gitaristen André Harmsen en Kick. Hoewel The Pitt een dus nog relatief “jonge” band is, hebben de leden al wel de nodige muzikale en podium ervaring opgedaan.
De band is dan ook inmiddels een rockende machine.
Op de website www.the-pitt.nl staan video’s, audio-opnames en links naar hun Facebookpagina en ReverbNation pagina.

 

IMPULS

Ergens in 2012 klonken de eerste muzieknoten op een schuurzolder, maar tegenwoordig spelen we net zo lief in een kroeg, tent of discotheek! IMPULS staat bekend als band met een veelzijdig repertoire om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Interesse om IMPULS te boeken voor jouw feest? Neem dan direct contact met ons op of laat je overtuigen door onze foto’s of video’s te bekijken.

Wil je op de hoogte blijven van onze optredens? Check dan de agenda of volg ons gewoon op Facebook!

 

 

 

 

UKE22

In het project UKE22 brengen we de songs van de Ierse supergroep U2 terug tot de naakte essentie.
Begeleid door ukelele, baritongitaar en subtiele drums.
De raadselachtige magie die in de liedjes verscholen zit, komt zo als vanzelf bovendrijven.

 

 

 

 

Side Road

“Sideroad” speelt classic-, southern- en bluesrock, voor een groot deel uit de 70’er jaren. Dankzij hun jaren lange ervaring in dit genre, hebben deze vijf muzikanten een geheel eigen stijl ontwikkeld, stevig, krachtig en recht toe recht aan. Vanuit thuisbasis Salland bespeelt de band cafés, feesten en buitenlocaties zowel op kleinere als grotere podia.

De band begon toen Hedzer, Rinus, John en Rik in 2006 “the Sideburns” oprichtten, waarna veel optredens in en rond Salland volgden, waaronder een dubbelconcert met Erwin Nijhof en een spetterende halve finale van “the clash of the coverbands” regio oost. Enkele personeelswisselingen en tien jaar verder wordt in 2016 een nieuwe start gemaakt met een zangeres en een nieuwe naam.

Het geluid van Sideroad wordt gekenmerkt door de ongepolijste zang van Marlies, de afwisselend bluesy en melodieuze solo’s van gitaristen Joon en Rik en de superstrakke ritmesectie van bassist Hedzer en drummer Henk, wat samen een uitstekende basis is voor het (met veel vuur) gebrachte repertoire. Nummers van onder anderen Creedence Clearwater Revival, Stevie Ray Vaughan, Chuck Berry, Lynyrd Skynyrd en the Rolling Stones staan garant voor een gezellige en swingende avond muziek.

 

She’s on Mars

She’s On Mars was formed in 2016. The band consists of Martin Bosker (Bass), Mark Mulder(Drums) and Maikel Skaliks(Guitars and Vocals). They are in the process of developing their own sound and at this moment character of their sound can be described as grand and bombastic to a minimum and also sometimes intimate. The spherical sound of She’s On Mars can best be described as a pleasant melancholy.
The major source of inspiration for are a major source of inspiration for this curious trio are The Church, The Chameleons, Sigur Ros, Arcade Fire and Mew.

 

 

 

 

 

 

 

Oost Wanted

Gevreesd zijn de jongens van de drie leden tellende rapformatie ‘Oost Wanted’ niet, gewild wel. Sinds de release van hun EP, ‘De Schijf van Vijf’, in februari is het hard gegaan en hebben ze in vele plaatsen, waaronder ‘hometown’ Zwolle, Tilburg en Groningen acte de présance gegeven.
Daarnaast w
onnen Corné, Jelmer en zanger Joost in april 2015 de finale van de regionale muziekwedstrijd ‘Salland’s Got Talent’, wat er voor heeft gezorgd dat Overijssel niet meer om hen heen kan. Doel is nu om de komende tijd hun gezamenlijke passie voor muziek ook te delen met de rest van Nederland.
Ook zijn er inmiddels plannen om op producties van de Zwolse producer Ruben van der Zee een album te maken. De eventuele release hiervan zal pas later in 2016 plaatsvinden.

 

 

Crazyhabits

Deze 3 mans rock formatie is opgericht in 2oo8 te Dieren (gld)
Met melodieuze eigen geschreven nummers (rock) willen de boys van crazyhabits alle podia bestuiven .

In 2014 winner of “THE HIT” RTL5 2014,

Sinds januari 2016 heeft Crazyhabits een nieuwe drummer, en niet zo maar een, een oude rot in het vak, de voormalig drummer van o.a. Dr.pop, Long Tall Ernie and the Shakers, Hank the knife and the jets. & Ann Palmer & band. Christiaan Meurs.

Crazy Habits bestaat uit:
Bowie Meurs (lead vocals & guitar.
Christiaan Meurs (vocals & drums.
Harwill Corbijn (vocals & bass.

 

 

 

 

 

RUV

RUV is een blues rock trio wat zijn inspiraties haalt uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw. De band combineert het mythische van Led Zeppelin met Gary Moore’s bevlogenheid en het koppige van Nirvana. Met ontblote tanden jaagt RUV je het donkere woud in, waar je verdwaalt in de mist van tijd en je zomaar Jimi, Cuby of Rory tegen het lijf kan lopen.

“RUV is weer een typisch voorbeeld van een minimale bezetting waar een maximaal resultaat wordt geleverd.” – www.bluesmagazine.nl

“Jeroen Nielen (zang/bas), Ruud Gielen (drums) en Jim Zwinselman (gitaar) vormen de gebinten die de RUV-sound moeten doen staan als een robuuste Twentse schuur.” – www.thebluesalone.nl

 

 

 

Gust

Eind 2014 zijn wij begonnen als coverband van de Dijkerhoekse dialect band Gedreagt Oe. Wat begon als een eenmalig project is dankzij de grote schik en de goede reactie’s doorgezet naar een ware podiumsensatie!
Inmiddels zijn wij niet meer bezig met het coveren van Gedreagt Oe maar hebben we onze pijlen gericht op de muziek die ons allen het beste ligt, de Rock ’n Roll!
De setlijst van de band is dan ook flink uitgebreid. Met name de bekende maar ook de minder bekende ‘maar wel bekend in het gehoor liggende!’ classic rock nummers krijgen hierbij onze voorkeur.

 

Rock Troubadour

 

Gans anders coverband

De sallandse coverband Gans Anders is opgericht in 2007 en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uitstekende Live-band met een repertoire dat het best kan worden omschreven als een mix van rock, nederpop zowel nederlandstalig als engelstalig en grunch. Alle bandleden hebben ruime ervaring in eerdere bands opgedaan. De band heeft ook een saxofoniste in haar gelederen waardoor het repertoire zeer afwisselend is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stinkend Reich 

Waar denkt men aan bij bier, in combinatie met een goede hamburger, worst en de aanwezigheid van vrouwelijk schoon? Dat is juist: bier, vlees en vrouwen. Niets meer en niets minder. Dat is wat Stinkend Reich Bierrock vertegenwoordigt.

Opgericht eind 2009, met het doel een algehele lofzang aan de goede dingen des levens op te dragen, combineert Stinkend Reich Bierrock een stevige muzikale basis van drums en (bas-)gitaar met nietsverhullende Nederlandse teksten (waaronder nu al klassieke titels als ‘bier’, ‘hamburger’ en ‘worst’).

De drie bandleden (Jasper, Mattijs en Marcel), eerder onder andere al bekend van bands als To Elysium, Locked & Loaded en Dirty East G*dverdomme bundelen hiervoor hun krachten.

Niet te beroerd hele varkens aan het spit te rijgen of bier, in meer kwantitatieve dan kwalitatieve zin, op waarde te schatten, brengen de leden van Stinkend Reich (Mattijs ‘de beenhamhakker’ van Keulen, Marcel ‘hoezo kan ik tijdens het drummen mijn hamburger niet met een liter bier wegspoelen’ Winkes en Jasper ‘een biertje bij het ontbijt doet wonderen’ Vosselman) oorstrelende liederen ten gehore waar de doorgewinterde hedonist, overtuigde levenskunstenaar of simpelweg de liefhebber van de goede dingen des levens, zich zeker mee zal kunnen identificeren.

 

 

 

 

The Blue Mondays

 

foto van The Blue Mondays.The Blue Mondays  is een gedreven band die al ruim 10 jaar aan de weg timmert. Zij spelen Rock, Pop en nog vele andere soorten stevige muziek. Een band die een volledige avond kan vullen voor gezellige sfeer. Band voor kort bestaande uit 3 band leden: Rob Kloosterboer, (zang/gitaar), Niels Kloosterboer (Drums), Rick de Groot (bas gitaar). Maar sinds augustus is er een bandlid bijgekomen, namelijk Timo Haarman. Een ervaren toetsenist die voor een breder genre muziek zorgt.